خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
نتايج يک پژوهش نشان داد: مصرف شبدر از ايجاد و توسعه رگه هاي چربي در عروق کورنر و آئورت جلوگيري مي کند.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا علوم پزشکي تهران، هدف از اين تحقيق تاثير مصرف اين گياه در حيوانات بر فاكتورهاي بيوشيميايي خون و نيز ايجاد و توسعه رگه هاي چربي بوده است که توسط صديقه عسگري، دانشيار گروه فارماکوگنوزي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان انجام شد.
اين بررسي بر روي 20 خرگوش نر بالغ كه به طور تصادفي در چهار گروه پنج تايي تقسيم بندي شده بودند، انجام شده است.
خرگوشهاي مورد بررسي، رژيم پايه، رژيم پايه همراه با شبدر، رژيم پركلسترول و رژيم پركلسترول همراه با شبدر دريافت كردند. در ابتدا و دو ماه بعد از شروع بررسي از حيوانات، نمونه خون گرفته شد و در انتهاي تحقيق نيز آئورت و كرونر راست و چپ از نظر وجود و ميزان رگه هاي چربي ارزيابي شد.
يافته ها نشان مي دهد استفاده از شبدر همراه با رژيم پركلسترول در مقايسه با رژيم پركلسترول به تنهايي به طور معني دار CRP، تري گليسريد، توتال كلسترول و LDL كلسترول را كاهش و HDL كلسترول را افزايش داده است.
همچنين ميانگين رگه هاي چربي در آئورت، كرونر راست و چپ به طور معني دار كمتر بود.
فيتواستروژنها، تركيباتي طبيعي هستند كه در بسياري از گياهان يافت مي شوند و داراي خصوصيت آنتي اكسيداني و استروژنيك هستند. شبدر، متعلق به خانواده لگومينوز و حاوي مقادير زيادي فيتواستروژن است.
خلاصه اين پژوهش در فصلنامه گياهان دارويي به چاپ رسيده است.