ترمیم سریع بافت آسیب‌دیده با نانومولکول ضد التهاب
10/26/2014 1:34:08 AM

خبرگزاری دانشجویان ایران- ایسنا

محققان موفق به ارائه نانوساختار پپتیدی شدند که می‌تواند ترمیم بافت جراحت دیده را تسریع کند. این گروه نانوساختار ضد التهاب را در درمان نقص عملکرد مثانه مورد آزمایش قرار دادند و نتایج امیدوارکننده‌ای بدست آوردند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، تمام کسانی که تجربه جراحت داشته‌اند، حتما عوارض ناشی از جراحت را نیز به یاد دارند، تورم، درد و سرخ شدن محل جراحت نشانه‌های مبارزه بدن با زخم است. زمانی که یک بخش از بدن آسیب می‌بیند، یک برنامه‌ ویژه در بدن فعال شده تا ترمیم بخش آسیب دیده انجام شود. ایجاد التهاب در بدن نشانه‌هایی از یک مکانیسم محافظتی بوده که موجب ترمیم و بازسازی بخش آسیب‌دیده می‌شود. گاهی یک مکانیسم خارجی موجب اختلال در این برنامه زیستی می‌شود، برای مثال مواد سنتزی نظیر روغن‌ها یا کرم‌هایی که روی پوست مالیده می‌شود، می‌تواند مانع از عملکرد صحیح بدن برای ترمیم زخم شود.

یک گروه تحقیقاتی از بیمارستان کودکان شیکاگو موفق به ارائه راهبرد جدیدی برای بهبود زندگی بیماران مبتلا به اختلال عملکرد مثانه شدند. برای این کار محققان از سلول بنیادی مغز قرمز استخوان اهدا شده توسط یک داوطلب، برای ترمیم مثانه بیمار استفاده کردند.

این گروه تحقیقاتی سیستمی برای محافظت بدن بیمار از گزند واکنش‌های التهابی ارائه کردند که می‌تواند اثرات مخرب التهاب روی رشد و ترمیم بافت را کاهش دهد. در این روش محققان پپتیدهای آمفی‌فیلیک (PAs)، که یک نوع نانوساختار زیست‌تخریب‌پذیر و زیست‌سازگار است را با روش خودآرایی تولید کردند. این گروه تحقیقاتی از نانوساختارهای ضد التهاب PAs برای ترمیم مثانه استفاده کردند.

نتایج نشان داد که ظرفیت ترمیم بافت آسیب‌دیده در حالتی که این نانوساختارهای ضد التهاب استفاده می‌شود، بیشتر از نمونه‌های کنترل است. نتایج این پژوهش در نشریه Biomaterials منتشر شده است.

شارما از محققان این پروژه می‌گوید: دستاوردهای ما در این پروژه نه تنها برای ترمیم بافت مثانه، بلکه برای دیگر بخش‌های بدن نیز مفید است. من معتقدم که از این نانومولکول می‌توان برای درمان نقص‌های عملکرد مختلف بدن استفاده کرد.

9308027


منوی پایگاه
Skip Navigation Links
 
 
                      

    صفحه اول   درباره پایگاه   راهنما   نقشه پایگاه  تماس با پایگاه
Copyright  © 2002-2008 Iran Electronic Medical Services