ترافیک و آسیب به دی.ان.ای کودکان
12/11/2015 6:55:25 AM

خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا

تهران-ایرنا- نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد، کودکان و نوجوانانی که در معرض سطوح بالای آلودگی هوای مرتبط با ترافیک قرار می گیرند دارای یک نوع خاص آسیب دی.ان.ای به نام کوتاهی تلومر هستند.

به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، تلومر به انتهای کرموزوم ها گفته می شود و جزو نقاط بسیار مهم کروموزوم ها است؛ مهم ترین کار آنها محافظت از کروموزوم در برابر اتصال های نابجا است.
دکتر 'جان بالمز' از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی که این تحقیق را با همکارانش انجام داده ند می گوید:جوانان مبتلا به آسم نیز شواهدی از کوتاه شدن تلومر دارند.
به گفته وی، تحقیق ما نشان می دهد که طول تلومر می تواند پتانسیلی برای استفاده به عنوان یک نشانگر زیستی آسیب دی.ان.ای به علت تماس های محیطی یا التهاب مزمن داشته باشد.
این مطالعه بر 14 کودک و نوجوان که در 'فرسنو' واقع در کالیفرنیا دومین شهر پرجمعیت آمریکا زندگی می کردند، انجام شد.
محققان در این مطالعه رابطه میان هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs)، یک آلاینده هوا که از دود ناشی از اگزوز موتور ایجاد می شود و کوتاه شدن تلومرها را که یک نوع آسیب دی.ان.ای مرتبط با سن مورد بررسی قرار دادند.
نتیجه این مطالعه نشان داد که با افزایش قرار گرفتن در معرض PAHs، طول تلومر به لحاظ خطی کاهش می یابد.
همچنین این مطالعه نشان داد که کودکان و نوجوانان مبتلا به آسم در قیاس با کودکان و نوجوانانی که آسم نداشتند، در معرض سطوح بالاتری از PAH قرار گرفته بودند.
رابطه میان سطح PAH و کوتاه شدن تلومر حتی بعد از در نظر گرفتن آسم و سایر عوامل مرتبط با طول تلومر مانند سن، جنسیت و نژاد/ قومیت، همچنان قابل توجه بود.
این تحقیق موید شواهد قبلی است که نشان می دهند آلودگی هوا موجب استرس اکسیداتیو می شود که می تواند به لیپیدها، پروتیین ها و دی.ان.ای آسیب بزند.
تحقیق نشان داده است که قواعد کوتاه شدن تلومر در کودکان در قیاس با بزرگسالان ممکن است متفاوت باشد که این موضوع کودکان را نسبت به اثرات مخرب آلودگی هوا آسیب پذیر تر می سازد.

مترجم: درنا محمدیان** انتشار: گلشن

9608009


منوی پایگاه
Skip Navigation Links
 
 
                      

    صفحه اول   درباره پایگاه   راهنما   نقشه پایگاه  تماس با پایگاه
Copyright  © 2002-2008 Iran Electronic Medical Services